Y.F.E.P.M. (Yvonne) Hermans

 Y.F.E.P.M. (Yvonne) Hermans
Y.F.E.P.M. (Yvonne) Hermans
Description
‘Ik noem mezelf geen ‘hypnotherapeut’. In mijn praktijk pas ik hypnose toe en ik ben een hypnosecoach, bij gezonde mensen die een probleem hebben en of ergens last van hebben zoals: Onzekerheid, depressieve gevoelens, angsten, onbegrepen lichamelijke klachten zoals conversie, obesitas, posttraumatische stress, gestagneerde rouw. Of slechte gewoonten hebben als Roken en Afvallen.

Het is niet geschikt bij psychotische stoornissen of bij zware depressies; dan is medicatie de eerst aangewezen behandeling. In de eerste sessies vertellen cliënten hun probleem en levensgeschiedenis en dan zeg ik bijvoorbeeld: “Als u uw verhaal zo omschrijft, denk ik dat u mogelijk baat kunt hebben bij hypnose.”

Dan komen er vragen als “Maar weet ik dan niets meer?” en “Rasta Rostelli heeft toch mensen in zijn macht?”. Ik neem veel tijd om uit te leggen dat hypnose een heel gewoon verschijnsel is; dat iedereen het wel meemaakt dat bij in een spannende film verdiept is en dan de bel niet meer hoort, of in de auto rijdt en ineens denkt: goh, ben ik hier al.

Eigenlijk is hypnose niets anders dan je zo sterk concentreren op datgene wat op dat moment belangrijk voor je is, dat je de wereld om je heen even vergeet. Ik stel dan voor ze daarvan een voorbeeldje te geven en doe vervolgens een kleine ontspanningsoefening, waarbij de cliënt in zijn verbeelding een prettige plek opzoekt. Dan merken cliënten dat ze dat kunnen, dat het iets heel gewoons is en dat het nog plezierig is ook.

Currently working with

Name Place Website
Hypnose Praktijk Limburg Nachtegaalstraat 222, NL 5932 CH, Tegelen, Netherlands,

Certificates

Name Number Valid till
Persons | full certified Hypnotherapist IHR.HYPNOTHERAPIST.PERSONS | FULL CERTIFIED.Y.F.E.P.M. (YVONNE)-HERMANS.2014-01-01.7E8N7A N/A
Persons | full certified Hypnosiscoach IHR.ICR.HYPNOSISCOACH.PERSONS | FULL CERTIFIED.Y.F.E.P.M. (YVONNE)-HERMANS.2014-01-01.9E9L5Y N/A

Memberships and specialisms

Contact Y.F.E.P.M. (Yvonne) Hermans

  • How can i help you